Annons

FLIS på besök i kulturens salar

Ska man komma in i de fina salongerna gäller det att ha kontakter.
Och så gick det till när Föreningen Landskroniter i Stockholm fick besöka Svenska Akademien i Gamla Stan på onsdagskvällen. En av FLIS medlemmar är nämligen akademiledamoten Jesper Svenbro (stol nr. 8) och med honom som dörröppnare var det inga problem att arrangera ett besök i den ärevördiga institutionen, som grundades av kung Gustaf III år 1786.

Kunnig och mycket trevlig värd och guide var kanslichefen Odd Zschiedrich som visade runt ett 30-tal landskroniter i de flotta salarna, ja, till och med i ständige sekreterarens kontor. Därifrån fick gästerna gå genom den berömda dörr som ständige sekreteraren öppnar i början av oktober prick klockan ett för att tillkännage årets nobelpristagare i litteratur.
Vår egen landskronapåg avslutade kvällen med att läsa en handfull dikter med anknytning till hemstaden och avtackades liksom guiden Odd av FLIS ordförande Bibbi Andersson.

Annons
 


Jesper Svenbro i samspråk med FLIS ordförande Bibbi Andersson. Foto: Privat.


Jesper Svenbro, akademiledamot från Landskrona och kanslichefen Odd Zschiedrich bjöd på en specialvisning av Svenska Akademien i  Stockholm i går kväll.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser