Annons

Strandbryggan rivs troligen

Efter det att Landskrona Direkt slog larm om att Strandpaviljongens brygga var på glid ut i Öresund har nu ärendet hamnat på kommunstyrelsens bord. Tf stadsdirektör Stefan Johansson gav i uppdrag åt Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen att göra beräkningar på kostnader för rivning alternativt återställning i brukbart skick. Återställningskostnaderna beräknades till 230000-450000 kronor, därtill kommer en underhållskostnad på 25 000 kronor årligen. En rivning har kostnadsberäknats till 80 000 kronor något som nu också förordats.
Det var i samband med återuppbygganden av Strandpaviljongen 1994 som bryggan uppfördes på privat initiativ av mer eller mindre nostalgiska skäl. Den gångna vintern gick hårt åt bryggan och höstens första vindpustar har sedan gjort att bryggan nu är nära att kantra.
På torsdag kommer Kommunstyrelsen att fatta det avgörande beslutet.

Läs mer:
Strand-bryggan på glid ut i sundet
Riv och ta bort anser initiativtagaren

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser