Annons

Vittnesförhör på Norra Infartsgatan

I veckan har polisen genomfört vittnesförhör på Norra Infartsgatan i Landskrona där en kvinna bragtes om livet den tredje september. Förutom fem vittnen på tisdagen var även åklagare Tom Svensson på platsen.
– Jag försökte bilda mig en uppfattning om hur det ser ut på stället, säger åklagaren som i övrigt är förtegen om utredningen.
– Jag vill inte uttala mig över huvud taget i dagsläget.

Klart är dock att den misstänkte mannen som greps strax efter det inträffade kommer att omhäktas på måndag.
– Vi hinner inte bli klara på så kort tid så mannen kommer att få en ny omhäktning på två veckor, säger Tom Svensson.

Annons
 

Ansvarig för utredningen är spaningsledare Annika Nilsson.
– Det är alltid nyttigt att höra vittnen på platsen för det som hänt. Anledningen är att man ser allt som det är i verkligheten jämfört med om man håller förhör på stationen med ritningar och dylikt.

Vad vittnesförhör gett i detalj vill inte Annika Nilsson gå in på.
– Vi har talat med fem av vittnena på tisdagen och tre eller fyra på onsdagen. Därefter ska vi träffa åklagaren i dagarna för att gå genom all fakta som framkommit. Innan dess kommer vi inte att avslöja något.

Den häktade mannen har erkänt att han orsakat hustruns död men att det skett genom olyckshändelse.
– Han uppger att han inte haft för avsikt att döda sin hustru, alltså att det ska röra sig om en ren olyckshändelse. Därför har han erkänt vållande till annans död. Några ytterligare detaljer vill jag inte gå in på, säger 50-åringens försvarsadvokat Ulla Ståhlberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser