Annons

En musikal som värmer hjärtat

I Sverige firas internationella barndagen första måndagen i oktober. Detta är något som Göran Andersson tagit fasta på, inte minst i sitt yrke som förskolelärare på Rockadens förskola.
Där har vi genom åren låtit barnen göra konstverk som de sålt och pengarna har vi skänkt till ”barn i fattiga länder”, berättar han. Genom arbetet på förskolan har Göran spunnit fram en idé till en musikberättelse – ”Det känns varmt i hjärtat”.
– I samband med internationella barndagen har jag i år skrivit en musikberättelse som handlar om vad som kan ske när en liten flicka i vårt rika land bestämmer sig för att hjälpa barn i ett fattigt land, berättar han och historien har sitt uruppförande i Borstahusens kapell på söndag klockan 18.
Berättelsen som innehåller både tal, sång och musik, handlar om en liten flicka som en dag råkar se ett TV-program när hon zappar runt bland kanalerna. I programmet visas bilder på utsvultna, trötta och ledsna barn samtidigt som man hör reportern beklaga sig över landets svåra situation. Den lilla flickan bestämmer sig för att göra något. När hon får frågan ”Varför gör du det här”?, svarar hon ”För att barnen behöver mat och så känns det varmt i hjärtat”.
Göran Andersson, som även är känd för att vara ena halvan av barnfavoriterna Sander & Gander, är noggrann med att poängtera att berättelsen denna gång även är för vuxna.
– Den innehåller tio sånger och vänder sig till alla människor, avslutar han.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser