Annons

Tema Vänskap på gymnasiesärskolan

Det har varit vänskapstema på Allvar Gullstrands särskoleavdelning, och det hela avslutades med vernissage.
I år är vi lite sena, vi brukar annars starta läsåret med en sådan här vänskapsvecka för att friska upp relationerna efter sommarlovet, säger läraren Jonas Swärd.

Färg, form, foto, dikter, musik och intervjuer är exempel på vad som ersatt den vanliga undervisningen under den gångna veckan.
Emelie Helgesson och Andreas Björklund har gjort ett bildspel på glada kompisar.
Vi har tagit fotona, lagt in dem på datorn med power point och satt ljud till, berättar Emelie.
Johanna Olsson är en av de som varit ute på äldreboenden, gjort intervjuer och filmat.
Det var jag som ställde frågorna. Jag var nervös, men det gick bra, konstaterar hon. En del av de medverkande pensionärerna hade också kommit till vernissagen, och på en sådan måste det förstås serveras någon form av dricka med tilltugg.
– Jag kan ju inte baka, skrattar Gertrude Toomey och motbevisar genast påståendet med att servera läckra, hembakta grissini och kanelbullar till cidern. Tommy Thore och hans kumpaner har valt ut låttexter med vänskap som tema. Såväl klassikern ”Stairway to heaven” som färskare bidrag av Cheryl Cole och Kelly Clarkson har gåtts igenom och fästs upp på skärmar. Tommy är intresserad av musik men hade nog egentligen helst velat hålla på med vanlig skola under veckan.
Vänskapsvecka är rätt tradigt, jag vill hellre jobba som vanligt, säger han utan att därför verka alltför besviken. Andreas Björklund håller inte med honom.
– Jag tycker det är kul när vi har sådana här speciella veckor, avslutar han.

Annons
 


Tommy Thore längst till vänster på bilden och hans klasskamrater på gymnasiesärskolan bjöd in till en uppskattad vernissagefest när det var dags att redovisa årets vänskapsvecka.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser