Annons

Seger för Falcons i premiären

Innebandykillarna i Falcons stod upp till favoritskapet i den allsvenska premiären då man i helgen bortabesegrade Nyköpingslaget Onyx med 4-3. Segern satt dock långt inne. Redan efter matchens första skott fick Falcons målvaktsveteran Anders Billquist plocka ur bollen ur nätet. Landskronalaget visade dock stor moral och kom tillbaka – flera gånger. Hemmalaget ledde med såväl 1-0, som 2-1 och 3-2 innan Falcons kunde kvittera och sedan avgöra genom Fredrik Persson i den nionde minuten av sista perioden.

Falcons två första mål gjordes av Nicklas Lidholm och det tredje gjordes av Michael Henriksson. Något mål av Alexander Nede i sin premiär blev det dock inte trots att han gjorde en klart godkänd insats precis som hela laget. Bäst var dock målvakten Anders Billquist.
– Killarna visar stor moral och gör så gott dom kan i en hall som inte är den bästa, säger lagets tränare Conny Camper.

Annons
 

Att Falcons alltid har varit och även nu är favoriter trots att de är nykomlingar i serien, ser inte tränaren något konstigt i.
– Falcons har alltid profilerat sig utåt och värvat starka spelare. Detta i kombination med en bra organisation gör att andra oftast talar om Falcons som en stor klubb.

Med tre poäng i bagaget tar sig Falcons an Skoghalls IBK i idrottshallen på lördag.
– De tillhör också favoriterna men de föll i sin premiärmatch. Jag har just sett matchen på datorn och det kommer att bli tufft. Vi kommer dock att gå ut stenhårt. Det ska vara mycket svårt att möta Falcons på hemmaplan, avslutar Conny Camper.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser