Annons

Olika stöd för unga under samma tak

Tre enheter med verksamhet som på olika sätt erbjuder stöd åt ungdomar flyttar nu in i nya, gemensamma lokaler. Det handlar om ungdomsmottagningen, Pluto och stödcentrum för unga brottsoffer som framöver kommer att finnas under samma tak på Järnvägsgatans gågata.
– Ett lyft! Fina lokaler och vi är mycket nöjda, säger Stefan Åberg från kommunala Stödcentrum för unga brottsoffer som årligen hanterar hundratalet individer; drabbade, vittnen och anhöriga, och som tidigare höll till vid Kasernplan.
– Läget mitt i centrum är perfekt, här kan vi hjälpa till att marknadsföra varandra och sprida ut till skolor och föräldrar var vi finns, menar han.

Likaledes kommunala Pluto är en öppenvårdsmottagning för unga med alkohol- eller narkotikaproblematik, som tidigare huserat i Folkets hus.
– Vi riktar oss alla till samma åldersgrupper, ungdomar upp till 23, 24 år, och förhoppningen är att det faktum att vi nu samlats under ett tak främst ska märkas hos ungdomarna, säger Nadia Persson därifrån.
– Att vi i samma hus kan erbjuda dem stöd och en god service, menar hon.

Ungdomsmottagningen, som fram tills nu funnits på lasarettsområdet, sorterar under Primärvården Skåne och kommer nu att finnas sida vid sida med de båda kommunala instanserna. Deras verksamhet består av förebyggande hälsoarbete, rådgivning, stöd och diagnostiserande kring sexualitet, preventivmedel och sexuellt överförbara sjukdomar. Verksamheten i de nya lokalerna startar andra veckan i september och visning för allmänheten kommer att ske under Kulturnatten i oktober.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser