Annons

Anmäler SOS Alarm

En 61-årig man från Helsingborg har anmält SOS Alarm till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. På kvällen fredagen den 10 september körde mannen förbi en adress på Larvigatan i Landskrona då en kvinna sprang ut i gatan och stoppade hans bil. I entrén till ett av husen låg en annan kvinna, tillsynes skadad, och jämrade sig varvid mannen ringde upp larmnumret 112 med sin mobil på väg in i trapphuset. 61-åringen begärde en ambulans då den liggande kvinnan skrikit när han försökte vända henne på sidan. I stället blev mannen då kopplad till en sköterska. När han upprört undrade ”vad fan en sköterska kan hjälpa till med per telefon?” blev denna arg och avslutade samtalet. I sin vrede över detta hjälpte mannen – som blivit ordinerad av en hjärtläkare att inte överanstränga sig – kvinnan in i sin lägenhet belägen på tredje våningen. Där lämnade han henne, och när han själv återvänt hem och var på väg uppför sina trappor kände han en brinnande smärta på vänstra sidan av bröstkorgen. ”Jag hade tydligen utsatt mig för livsfara på grund av inkompetens hos SOS Alarm. Ska jag behöva göra detta? Kräver ett skriftligt svar” avslutar mannen sin skrivelse.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser