Annons

Huttunen och Hadrous inkryssade

När Länsstyrelsen på torsdagen räknade personvalskryssen står det klart (?) att  vänsterpartisten Said Hadrous och moderaten Marko Huttunen lyckats kryssa sig in i kommunfullmäktige.

I Landskrona Norra får Said Hadrous (V) knappt 18 procent av partiets röster i valkretsen och Marko Huttunen får knappt 7 procent av moderat rösterna i den södra valkretsen.
För att bli invald krävs minst 5 procent av partiets röster, vilka då även måste vara minst 50 till antalet i någon av Landskronas två valkretsar.

– Jag blev uppmanad av Landskronabor att göra en personvalskampanj. Nu har jag fått väljarnas förtroende och det är jag både glad och stolt över,
säger Marko Huttunen.

Annons
 

Det viktigaste just nu är att hitta en bred lösning för Landskronas bästa. S plus M plus FP ger mer än 70 procent av väljarstödet i Landskrona. Spontant är detta något jag tycker att man ska titta på. Men vi måste få ha interna överläggningar först, säger Marko.
– Om tre år fyller Landskrona 600 år, det är ett historiskt datum. Det vore klädsamt om vi då också kunde visa framtidens landskronabor att det då gick att arbeta över blockgränserna för stadens bästa.

Partiets förstanamn Cecilia Brorsson är snabb att gratulera Marko till framgångarna.
Det är bara att gratulera. Marko har kampanjat hårt och det har gett resultat. Det är speciellt anmärkningsvärt efter som han inte direkt är en kändis vilket annars är det vanliga när någon kryssas in. Här är det idogt arbete som gett resultat, säger det moderata kommunalrådet.

– Jag är inte säker på hur fördelningen blir men om jag tolkat allt rätt så har Said kommit in och Sarah Al-Doukhi blir ersättare, säger Vänsterpartiets ordförande Ray Grönlund.
– Det märkliga är att ingen av oss kampanjat men det är vi som har flest personröster jämfört med de andra partierna men så blir det i ett litet parti. Då har ett fåtal röster stor genomslagskraft och det är många som känner Said och därför blev det så här.

När Landskrona Direkt kontaktar Länsstyrelsen för att rätta ut de sista frågetecknena kring de personvalda politikerna ges inga svar.
– Ni får ge er till tåls till tidigast imorgon eftermiddag. Vi har nu räknat alla persovalsröster nu återstår att reda ut den exakta mandatfördelningen innan vi kan ge besked om vilka som kryssats in, säger Marie Fender.

Avslutningsvis kan vi notera att tre handskrivna röstsedlar inlämnades till riksdagsvalet från Landskrona.
På Fröjdenborg fanns en röstberättigad som ansåg att Kungen borde ta plats i riksdagshuset, på Dammhag fick Kalle Anka en röst medan en person på Västra Fäladen lade sin röst på  Uppdrag Granskning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser