Annons

Torkild Strandberg börjar i riksdagen Överläggningarna har börjat

Det är fortfarande ovisst hur Landskrona kommer att styras den kommande mandatperioden. Kommunstyrelsens ordförande och tillika kommunalrådet Torkild Strandberg (FP) har haft ett inledande möte med sina treklöverkollegor i moderaterna och miljöpartiet.
– Jag träffade representanter för de båda partierna på måndagskvällen och diskussionerna hölls i samma konstruktiva och positiva anda som vi haft de senaste fyra åren. Nu ska vi alla sätta oss med våra respektive partikamrater för att försöka hitta en lösning och min förhoppning är att vi i treklövern ska träffas i början av nästa vecka för att därefter kunna presentera våra planer, säger folkpartisten.

Skulle fallet bli att Folkpartiet får en oppositionsroll så kommer Strandberg att bli riksdagsman. På tisdagen var Torkild Strandberg i Stockholm i egenskap av ledamot i partistyrelsen. Han bedyrar dock att han inte är i huvudstaden för att tala om en eventuell plats i riksdagen.
– Det rör sig om ett styrelsemöte och inget annat. Jag flög upp i morse och är tillbaka i Landskrona i eftermiddag, säger Torkild.
Klart är dock att han börjar som riksdagsman.
– Om inte personvalsröster påverkar så kommer jag att ha en plats i riksdagen den 5 oktober och då kommer jag att ta den platsen tills vi vet hur det kommer att bli i Landskrona. Skulle jag sedan få fortsatt förtroende i staden så avsäger jag mig min riksdagsplats.

Annons
 

Cecilia Brorsson (M) hade tillsammans med sin partikamrat Lennart Söderberg fått mandat att tala med Folkpartiet.
– Det bestämdes inget. Vi kommer inte att ta några beslut förrän på måndag då alla röster är räknade och vi har klart för oss vilka kandidater som fått förtroende. Då kommer vår fullmäktigegrupp att träffas för att överlägga med Folkpartiet och Miljöpartiet, säger Cecilia Brorsson.
Någon fyrklöver tillsammans med Sverigedemokraterna kommer dock inte att bli aktuell enligt moderaten.
– Det kan jag inte tänka mig. Det skulle kräva så mycket diskussion mellan fullmäktigemötena att det inte är lönt. Då är det bättre att vi tar diskussionerna direkt på fullmäktige.

Moderaterna har inte diskuterat något med socialdemokraterna ännu men det har miljöpartiet.
– Vi träffade såväl folkpartiet och moderaterna som socialdemokraterna på måndagen, säger Lilian Håkansson, förstanamn på miljöpartiets lista.
– Jag vill dock inte uttala mig om varken det ena eller andra. Vi ska ha ett medlemsmöte på söndag och då ska vi sondera hur läget är bland medlemmarna. Därefter ska vi träffa de andra partierna i början av nästa vecka, säger Lilian.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser