Annons

Oordning i vallokalerna

Valarbetare för flera partier är upprörda av vad som beskrivs som ”usel ordning” bland valsedlarna i några av Landskronas vallokaler. Redan tidigt på valdagen kom anmälningar mot att Vänsterpartiets valsedlar skulle varit bortplockade vid vallokalerna på Albanoskolan, Församlingshemmet och Västervångskolan. Dessutom uppgavs att Socialdemokraternas och Sverigedemokraternas valsedlar blandats samman vid några lokaler.
Uppgifter som delvis bekräftas av valnämndens ordförande Inga Janson.
– Vi fick tidigt indikationer på att så var fallet. Jag har själv varit runt och instruerat röstmottagarna vid några av vallokalerna och då även påtalat vikten av att kuvertutdelarna ser till att det är ordning bland valsedlarna och att man fyller på om det skulle saknas.
När Direkten på eftermiddagen gästade vallokalen på stadshuset rådde god ordning bland valsedlarna.
– Jag har inte fått några rapporter att de skulle vara problem vid några vallokaler, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) samtidigt som han febrilt delade ut valsedlar till väljarna.
Torkilds partikollega, Avni Dervishi, nionde namn på riksdagslistan vittnar däremot om vad han beskriver som en ”hektisk stämning” i och kring vallokalen i Norrestad.
– Jag blev i motarbetad av andra valarbetare i allra högsta grad. Dessutom cyklad barn in och ut i vallokalen, säger han.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser