Annons

Het valdebatt med ideologiska förtecken – Kommunalråd med olika visionerIntresset för valduellen mellan Niklas Karlsson och Torkild Strandberg var stort.

En het debatt med ideologiska förtecken bjöds publiken på när kommunalråden Torkild Strandberg (FP) och Niklas Karlsson (S) möttes inför avgörandet på valdagen.
– Jag känner igen tongångarna från valrörelsen för fyra år sedan. Då skulle ni ta itu med skolan, kriminaliteten och arbetslösheten. I dag har vi svaret, det har blivit sämre över hela linjen, konstaterade Niklas Karlsson.
– Förändringsarbete tar tid, men vi är inne på rätt väg även om det är små, små steg i rätt riktning, kontrade Torkild Strandberg.

Debatten hölls i ett högt tonläge och den fulltaliga publiken var snabbt med på noterna.
– Jag tyckte om debatten, men man borde tagit upp fler ämnen. Lite mer tid hade inte skadat, summerade Birger Ekeroth, tidigare ledamot för Spi i fullmäktige och passade samtidigt på att efterlysa fler valdebatter.
– Det kunde gärna varit lite fler så att väljarna för höra vad de olika partierna vill.

Annons
 

Torkild Strandberg lyfte fram profilfrågor som motprestation för socialbidrag, drogtester i skolan och övervakningskameror dygnet runt.
– Under era år vid makten så talade ni aldrig om problemen. Jag utmanar myndigheter som lever i en svunnen tid och staten som lägger hinder i vägen.

– Vi är överens om mycket av problembilden, men det räcker inte med kortsiktiga lösningar, man måste också ta i orsakerna och där står ni helt utan åtgärder, kontrade Niklas Karlsson och debatten om motprestation för socialbidrag kom sedan att dominera inläggen.
– Ni tvingar människor ut i arbete utan någon som helst trygghet och det tycker jag inte tillhör ett modernt samhälle. Ni ökar klyftorna och ställer sjuka mot friska, arbetslösa mot dem som har jobb och det är inte det samhälle vi vill ha.

– Vi har nu skapat praktikplatser som resulterat i att 70 människor med försörjningsstöd fått arbete och det är inte dåligt, poängterade Torkild Strandberg.
– Men bara fem har fått fast anställning, alla de andra går på osäkra visstidsanställningar. Knappast något att vara stolt över, replikerade Niklas Karlsson och avslutade med att kravet på motprestation i dess nuvarande form kommer att avskaffas om det blir regimskifte efter valet.

Och på måndag vet vi hur det gick.


Niklas Karlsson och Torkild Strandberg tackar varandra hjärtligt efter en het debatt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser