Annons

Centern lovar att jobba för folkbildning

”Hatar Landskrona-alliansen kultur-, förenings-, och folkbildningsarbete?”, så tillspetsat ställer Sven-Olof Birgersson organisatör i Centerpartiets kommunkrets frågan till treklövern i Landskrona. Frågan blir naturligt vad Centerpartiet vid eventuellt tillträde till kommunfullmäktige efter valet kommer att driva för politik på det här området då det verkar gå stick i stäv med den nu styrande majoriteten.
– Vi är väldigt kritiska till de nedskärningar som gjorts, svarar han.

Till exempel har Studieförbundet Vuxenskolan förlorat 74 procent av sitt kommunala bidrag på ett enda år, säger Birgersson.
– Alliansen ser inte dessa frågor som ett prioriterat område, men vi inom Centern kommer att vara mycket aktiva och ha dem på programmet, fortsätter han.
– Folkbildning kan ju egentligen lika väl ses som förebyggande hälsovård, det har en fostrande funktion och sysselsätter såväl yngre som äldre medborgare, förklarar centerpartisten som hoppas på platser i fullmäktige efter söndagens val.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser