Annons

Opera och Metallica i Teaterparken

Socialdemokraternas talesperson i kulturfrågor, Leif Pagrotsky, gästade Landskrona och fann att partiets lokala initiativ passade väl in i kulturstrategin för riket.
– Vi vill satsa på ett ”digitalt hus” i anslutning till den vackra teatern, berättade Bo Fridh som är ersättare i Kulturnämnden.
– Här ska man kunna titta på utsändningar från såväl operaföreställningar från Metropolitan som Metallica-konserter och dessutom ska det bli en mötesplats för unga som är intresserade av film, hoppades han. Pagrotsky menade att digitaliseringen öppnade oceaner av möjligheter för platser som just Landskrona.
– Vi kan då sätta press på de institutioner med statliga bidrag att göra kulturen tillgänglig landet runt, sa han. Den andra viktiga punkten på kulturfronten för (S) i Landskrona är en kulturskola för alla.
– De som dansar, musicerar och spelar teater tillsammans går inte ut och slåss på rasten, därför måste man alltid ha råd att investera i kulturen, menade Bo Fridh.
– Avgifterna för kulturskolor har höjts, det får inte bli en plånboksfråga och vi är villiga att inrätta en maxtaxa, var beskedet från Leif Pagrotsky.


En kavalkad av kända rikspolitiker har i valrörelsen gästat Landskrona. Igår var det socialdemokraternas talesperson i kulturfrågor, Leif Pagrotsky som hade vägarna förbi.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser