Annons

(M)inistrar varnade för SD-röster

Finansminister Anders Borg och utrikesminister Carl Bildt gick likt två katter kring het gröt när frågor ställdes om Sverigedemokraternas eventuella inflytande efter söndagens val.
– Jag kan bara vädja till väljarna att undvika den situationen, läget är besvärligt som det är, svarade Anders Borg när han och Carl Bildt gästade Landskrona, landets starkaste SD-fäste.
Och mycket klarare besked än så gick inte att få.
– Blir vi det starkaste blocket så kommer vi att sitta kvar och det är tufft nog, betonade Anders Borg och Carl Bildt menade att det just nu handlade mycket om taktiksnack.
– Nu skall väljarna avgöra och förhoppningsvis resulterar det i att vi har en tydlig majoritet för Alliansen också på måndag.

I Landskrona slog Sverigedemokraternas framgång ner som en blixt efter förra valet och resulterade i att Socialdemokraterna förlorade makten för andra gången sedan den allmänna rösträttens införande.
I Landskrona styr en treklöver bestående av Folkpartiet, Moderaterna och Miljöpartiet med 21 mandat mot Socialdemokraterna och Vänsterns 20 mandat.
Vågmästare är Sverigedemokraterna med sina tolv mandat och en genomgång av de senaste fyra årens politik visade att SD röstat med treklövern i nio av tio omröstningar i fullmäktige.
Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) konstaterar att SD får rösta med vilket förslag partiet vill i fullmäktige, det har han inget bekymmer med.
Från socialdemokraterna kommer å andra sidan kritik för att treklövern inte söker breda lösningar utan litar på stöd från Sverigedemokraterna.
Men hur Alliansen skulle ställa sig om en liknande situation uppstår i riksdagen efter söndagens val undvek såväl Anders Borg som Carl Bildt skickligt att svara på.
I stället fick åhörarna som samlats på Rådhustorget i Landskrona höra hur Alliansregeringen tagit Sverige genom den ekonomiska krisen och att starka statsfinanser är grunden för fortsatt tillväxt.
Och om ni bryr er om Sverige så röstar ni inte på Sverigedemokraterna på söndag, avslutade Anders Borg sitt anförande.

Annons
 


Under en eftermiddagstimme på tisdagen gästade finansminister Anders Borg och utrikesminister Carl Bildt Rådhustorget i Landskrona.


En och annan landskronabo fanns på plats bland mängder av lokala sympatisörer och ett stort mediauppbåd för att lyssna till moderattopparna.


Det är minst sagt valtider i Landskrona.


Unga och äldre moderater från Landskrona fanns på plats till höger om scenen och till vänster fanns Vänterpartiet.


Många ville passa på och få en pratstund med ministrarna efter deras valtal.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser