Annons

Fler kontrollanter i beredskap

En incident som inträffade i samband med förtidsval på stadsbiblioteket innebär inte att valnämnden i kommunen väljer att öka bemanningen i vallokalerna.. Det var socialdemokraten Aqba Ar-Rawi som följde med en väljare som skulle förtidsrösta ända in i valbåset. Enligt Ar-Rawi följde han dock med för att hjälpa till för att visa hur man röstar, något han påstår att han inte viste om att han inte fick. Efter att valnämnden har talat med de som arbetar i vallokalerna sammaträdde man på tisdagen för att ta beslut om eventuell förstärkt bemanning.
– Vi har talat med våra funktionärer och de upplever inte att det behövs fler funktionärer. Vi har dock beslutat att ha fler personer tillgängliga så att de kan kontakta oss om det skulle behövas, säger valnämndens ordförande Inga Janson.
– Vi beslöt att partierna skulle samla samtliga sina funktionärer och utbilda dessa i allt vad som har med röstning att göra och denna uppmaning ska de ha fått med posten idag.
Andra problem i valllokalerna var också uppe till diskussion.
Vad gäller valnämndens egna funktionärer så har vi uppmanat dessa att hålla en tätare tillsyn av valsedelsställena, allt för att hålla koll så att det inte ligger fler valsedlar av ett parti i flera fack, berättar hon vidare.
Inga Janson avslutar med en uppmaning till alla som tänker gå och rösta på söndag.
– Jag vill också uppmana att de som ska rösta på söndag tittar ordentligt på sina röstkort. Det är nämligen så att vi omstrukturerat en del vad gäller vallokaler och det är inte säkert att man ska rösta i samma lokal i år som för fyra år sedan.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser