Annons

Facken kampanjar i valspurten

Valrörelsen är inne på spurten och för att öka trycket de sista dagarna valde topparna från sex fackförbund att kampanja i Landskrona.
Alliansen säger sig värna om välfärdens kärna, vi vill värna den generella välfärden, konstaterade Sekos ordförande Janne Rudén när han tillsammans med Johan Lindholm, Byggnads andre förbundsordförande och Jonas Wallin, Elektrikernas ordförande, mötte allmänheten utanför Citygross.
– Alliansregeringen delar upp landet i ett A- och ett B-lag och den utvecklingen säger vi definitivt nej till. Du är lika mycket värd som människa även om du drabbas av sjukdom eller arbetslöshet, poängterade Johan Lindholm och Jonas Wallin lyfte fram betydelsen av kollektivavtal.
En undersökning vi lät göra visar att en stor majoritet är klart positiv till kollektivavtal på den svenska arbetsmarknaden samt att endast en av tio upplever kollektivavtalen som en bromskloss för löneutvecklingen.
De fackliga representanterna var också mycket kritiska mot att regeringen gör skillnad på avgifterna till A-kassorna.
– På samma arbetsplats kan tjänstemännen ha både högre lön och lägre avgift till A-kassan, det är djupt orättvist, poängterade Johan Lindholm som dessutom är ordförande i Byggnads A-kassa.
Bakom, 6F – fackförbund i samverkan, återfinns Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna, Seko och Transport och mötet avslutades med dörrknackning runt om i Landskrona.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser