Annons

Fest på vänsterns villkorHeldag med artister, tal och politisk satir

Som ett inslag i valrörelsen bjöd Vänsterpartiet i Landskrona på ”Välfärdsfest” på Kasernplan under större delen av måndagen. Musik av dj och artisten Olaola, feministiskt självförsvar, hoppborg, revolutionära dikter och politisk satir/stand up var några av punkterna på det digra programmet. Liksom, naturligtvis: tal.
– Jag är stolt över vår lista till kommunalvalet, sa förstanamnet Cecilia Mattsson från den lilla scenen.
– Det här är en lista över människor som sammanfattar Landskrona, menade hon. Själv flyttade hon till staden två veckor efter senaste valet och sa sig känna till hur det är att leva i Landskrona som arbetslös, som ensamstående förälder och mottagare av understöd.
Jag går inte med på den styrande Treklöverns bild av dessa människor som lata och tv-tittande i behov av uppfostran, det är en skam att utmåla dem som det största hotet i Landskrona, proklamerade Cecilia Mattsson.
En gemensam välfärd fri från vinstintressen, ökat brukarinflytande med ”brukarråd” inom dagis, skola och äldrevård, mindre grupper i förskola och skola, en utveckling av Komvux och en handlingsplan för att utrota barnfattigdomen i Landskrona var andra punkter på det kommunalpolitiska programmet som kort presenterades i inledningstalet.
När det kom till det utlovade satirinslaget frågade sig Vänsterpartiets förstanamn om inte verkligheten överträffade all satir:
– En Sverigedemokratisk kandidat som ägnar sig åt grov rasism på bloggen, kärlekshistorien mellan SD och Folkpartiet, Torkild Strandbergs utskick som utmålar arbetslösa som lata och kraven på lag och ordning alltmedan man själv bryter mot lagstiftningen i paradfrågorna, exemplifierade hon.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser