Annons

Landskrona i fokus i internationell media

Det är stort fokus på Landskrona inför valet. De lokala politikerna har fulltecknade almanackor och då är det inte bara valtal som står på agendan. Mycket tid går åt till att träffa media, både från Sverige och från utlandet. I veckan kommer Niklas Karlsson (S) att träffa Frankfurter Allgemeine Zeitung och Torkild Strandberg (FP) har träffat dansk media, såväl tidningar som radio. Strandberg hade även besök av en tysk TV-kanal samt den franska dagstidningen Le Monde på fredagen.
– Jag bevakar valet i Sverige och anledningen till att jag är i just Landskrona är för att ta reda på mer om varför Sverigedemokraterna har så starkt fäste just här, säger Olivier Truc, tidningens korrespondent för Norden och Baltikum.

Danska TV1 var i Landskrona i augusti och filmade och även denna gång var det Sverigedemokraternas roll i valet som stod i fokus. Även Färöisk tv har nyligen varit i Landskrona. Denna gång var det dock inte politik som stod på schemat. De uppmärksammade istället den historiska EM-kvalmatchen i fotboll mellan Färöarna och Österrike som spelades på Landskrona Idrottsplats den 12 september 1990 och som Färöarna sensationellt vann med 1-0.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser