Annons

BoIS får 6,7 miljoner kronor till ungdomsprojekt

Landskrona BoIS har fått beviljat 6,7 miljoner från Europeiska Socialfonden. Pengarna som ska fördelas på tre år ska gå till ungdomsprojektet Startelvan, med inriktning på arbete. Föreningen vill tillsammans med några av stadens fastighetsägare skapa en stor nationell eller internationell idrottstävling för ungdomar i Landskrona i samband med stadens 600-års jubileum 2013. Ambitionen är att idrottstävlingen därefter ska bli ett återkommande arrangemang.

En första del av denna samhällssatsning är projektet Startelvan med inriktning på ett 40-tal arbetslösa ungdomar.
– Inom projektet kommer ungdomarna erbjudas ett paket av motivationsarbete, kompetensutveckling och praktisk arbetslivserfarenhet, säger Mats Persson på Landskrona BoIS och förklarar.
– Syftet är att genom en samlad satsning skapa en konkret plattform som ger ungdomar meritvärde på deras fortsatta väg mot arbetsmarknaden.

Annons
 

Näringslivet i Landskrona sluter upp bakom projektet genom att delta som partnerföretag. Partnerföretagen erbjuder praktikplatser och en direkt koppling till arbetsmarknaden. Förtagen kommer att utbildas i att ta emot praktikanter för att tiden på arbetsplatsen ska bli meningsfull för båda parter.
– Det är självklart för oss att ställa upp, ungdomarna är viktiga och Landskronas framtid, säger Per Skånberg, bankchef på Swedbank, som är ett av partnerföretagen.

Startelvan och Landskrona BoIS samhällssatsning kommer också att innebära nytt liv i det tidigare församlingshemmet, eller ÖV-huset, på Ödmanssonsgatan 12 i centrala Landskrona som blir projektets högkvarter. Projektet startar den 1 oktober 2010 och från och med februari 2011 kommer vi att vara igång med 40 ungdomar i projektet.
– Det är en fantastiskt kul utmaning. Ett par tre man kommer att jobba med detta under tre år och vår förhoppning är att vi på detta vis kan hjälpa ungdomarna till en vettig framtid, avslutar Mats Persson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser