Annons

Lyckad Tysklands-helg för Mobstrarna

Så var det tillbaka till verkligheten på reningsverket för ska-aren och gitarrekvilibristen Anders Jeppsson, en av medlemmarna i Landskronabandet Mobster som firat sensommarhelg i Tyskland med två bejublade spelningar.
– Ja, det var två kanonspelningar, berättar han nöjd och lycklig då vi stör honom på jobbet på måndagsförmiddagen efter ett minst sagt intensivt veckoslut.
– Det var ett jävla tryck! Bra publik som var med på hela grejen, vilket ju gör att man själv får den där riktiga kicken, berömmer han de tyska ska-fansen i Berlin och Gütersloh.

Hur mycket folk rörde det sig om då?
– Ett par hundra på ”Kulturfabrik” i Berlin på fredagskvällen och lika många på ”Cable Street Beat” i Gütersloh under lördagen. De tävlade tydligen om vilket arrangemang som lockade flest och frågade en massa om hur Berlinspelningen hade varit, det var jättekul.

Annons
 

Ingen sight-seeingtur direkt, va? Bara köra-spela-köra igen, eller?
– Ja det blir ju många mil i bilen; åka, rigga, spela, äta och sova liksom. Men vi träffade i alla fall en riktig lirare som vi övernattade hos efter lördagsgigget. Han var en verklig idealist som startat den här lokala musikrörelsen, och han bodde i anslutning till ett gammalt bageri som han gjort om till värsta logementet med tvåvånings stålsängar åt säkert trettio man. Där stapplade man in och väntade sig någon gammal soffa och möttes av detta, skrattar Anders.
– Dessutom hade killen lärt sig danska genom att lyssna på gamla kassetter, en fantastisk snubbe.

Och samtidigt som ni är ute i världen och roar er så sliter sig Randigt till tre poäng uppe i bistra Norrland…
– Underbart! Min sambo skickade fortlöpande sms med resultatrapportering, BoIS måste alltid hålla koll på var man än befinner sig, avslutar en lycklig Anders Jeppsson.

Mobster ”Move On” (Berlin, 27.08.2010)

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser