Annons

En ny mötesplats skapades utanför teaternMed fotot i centrum

Lördagen bjöd på allsköns arrangemang i och kring centrum. Gemensamt var att merparten pågick utomhus och att regnvädret under förmiddagen tvingade arrangörerna till kreativa lösningar.
– Som tur hade en del fotografer plastat in sina bilder, säger Jeanette Höljefors från Kulturlabbet som bjudit in amatörer och proffs att ställa ut bilder på ”Strecket”.
Strecket är en modifikation av Planket där man i Landskronaversionen valt att låta fotograferna hänga sina bilder på en lina med hjälp av tvättklämmor i allén utanför teatern.
– Vädret gjorde att vi öppnade upp teaterfoajén och där skapades en intim utställningslokal för de som inte ville ha sina bilder utomhus.
23 fotografer i blandade åldrar, från 6-åriga Henning Strandbergs spännande djurbilder till fotografier tagna av framlidna frälsningssoldat Ida Håkanssons på glasplåtar fanns till beskådan.
Hjördis Håkansson och Sayed Khatib hade varit förutseende och låtit trycka upp sina bilder på banderollväv.
Bilden tappar en del i färg och kontrast men det skapar trots allt intressanta möjligheter att trycka sina bilder så att de fungerar för utomhusbruk, menar Sayed, välkänd landskronafotograf.
– Spännvidden samt mötesplatsen i sig, där alla går och pratar med alla, är det vi velat skapa och jag är mycket nöjd med resultatet, poängterar Jeanette som hoppas kunna fortsätta att sprida bilden i det offentliga rummet.
– Vi hoppas att Strecket kan bli en tradition i Landskrona och vi har redan nu börjat fundera på hur vi kan utveckla detta till nästa år, avslutar Jeanette Höljefors.


I allén vid teatern samt inne i foajén kunde man under lördagen ta del av 23 landskronafotografers bilder.

Annons
 


Mats Karlsson studerar bilderna gjorda av Ida Håkanssons glasplåtar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser