Annons

Visar bildspel på Bok & Biblioteksmässan

Fotografen Thomas H Johnsson, vars bilder man kunde stifta bekantskap med på Malmöfestivalen i söndags och på Strecket i Teaterparken imorgon, kommer att visa bildspel från sin kommande bok på Bok och Biblioteksmässan i Göteborg.
– Länder behöver skrivas. De behöver skildras och omvärderas. Som platser och som sociala sammanhang. Lilla Landet är min skildrig av Sverige. Inte geografiskt heltäckande. Inte objektivt. Utan mer personligt och djuplodande. Nästan privat. En subtil berättelse om ett litet land där jag försöker fånga de små mänskliga företeelserna i de större sammanhangen. Fånga känslan, villrådigheten, själva essensen. Kort sagt; -bilderna om Sverige idag, säger Thomas som gärna observerar de snabba förändringar som sker i landet.
 Det går fort. Vi går in i en ny tid. Därför är det viktigt att vi får se oss själva i det lilla. Mycket bilder tas idag ur ett nyhetsperspektiv, bilder om stora och viktiga händelser, det är bra och nödvändigt. Men mina bilder berättar om raka motsatsen, det är subtila bilder om människans vardagliga liv, utan etikett eller pekpinne. Bara om människan här och nu.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser