Annons

Moderaterna lovar gratis buss till äldre

Nu presenterar Moderaterna i Landskrona ett vallöfte som ger de som är över 70 år gratis bussresor inom kommunen. Det är i och med att enhetstaxa införs för region- och stadsbussarna som moderaterna vill satsa på de äldre.
– Det spelar alltså ingen roll om man bor i Örja eller Borstahusen. Det blir gratis i hela kommunen och inte bara där stadsbussarna kör, säger det moderata kommunalrådet Cecilia Brorsson.
När det kommer att bli gratis vet dock inte Cecilia med säkerhet.
– Det hänger på när enhetstaxan införs och som det ser ut nu så blir det först 2012.
En annan fråga som är obesvarad är vad det kommer att kosta skattebetalarna.
– Det är svårt att sia om men det kommer inte att bli så kostsamt. Dessutom finns det en del att tjäna, säger Cecilia och förklarar.
Det betyder att de äldre kommer ut mer och det gör att de förhoppningsvis känner sig piggare och friskare och det är ju något som vi alla tjänar på.
Meningen var att moderaterna skulle informera om sitt vallöfte i samband med att partiet ställde upp sin husvagn på Tegelbruksgatan.
– Mycket av förslaget hänger på att folk ska kunna ta bussen ut till området kring Infarten och det var därför vi tyckte att platsen var strategisk. Det dök dock inte upp så många så vi valde att packa ihop och jobba vidare på andra platser, uppger kommunalrådet.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser