Annons

Tryggt med taxi i Landskrona

Enligt en mätning gjord av Statistiska Centralbyrån, SCB, beställd av transportfacken, framkommer det att var tionde taxiförare i landet utsattes för våld under förra året, medan dubbelt så många utsattes för någon form av hot. För Taxi Landskrona är siffrorna helt andra.
– Vi har inte haft någon förare som utsatts för våld under hela förra året. Antalet hot uppgick dock till ett, säger Nicklas Kvist, Taxi Landskrona.
– Vår målsättning är givetvis att detta också helt ska elimineras, men då man arbetar med människor kan man aldrig skapa helt hundraprocentiga säkerhetssystem.

Taxi Landskrona är den ledande aktören i staden och har varit så sedan taxirörelsen började. Säkerhetstänkandet har alltid haft en framträdande roll och man tvekar inte att ta hjälp av tekniken för att kunna trygga åkningarna för såväl förare som passagerare. I Landskronaföretagets bilar finns såväl kameror och GPS som larm men man arbetar även med att försöka vara förutseende.
Vi diskuterar regelbundet vilka risker som finns och hur dessa ska bemötas. Vi försöker se olika scenarier vad som kan hända under en färd och alla får ge sin syn på hur man bäst kan hantera en uppkommen situation, avslutar Nicklas Kvist.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser