Annons

Åtal väckt för dubbelmordet

Under måndagen väcktes åtal mot den 24-åring från Landskrona som är misstänkt för dubbelmordet vid Hovs hallar 2007. Resning i målet beviljades förra året och 24-åringen åtalas nu för två brott mot griftefriden, skriver polisen i ett pressmeddelande. Bakgrunden är att i februari 2007 rapporterades ett sambopar från Hovs hallar som försvunna, och den då 21-årige mannen från Landskrona misstänktes för mord. Han skulle dock komma att frias samma år. I maj 2008 hittades så delar av de försvunna kropparna efter paret i Häljasjön i mellersta Skåne. Våren 2009 beviljades resning i målet och 24-åringen häktades på nytt misstänkt för dubbelmord. – Rättegången har planerats att genomföras vid flera tillfällen som ställts in på grund av att den misstänkte kommit med nya uppgifter och berättelser sedan han häktats, skriver man vidare i pressmeddelandet. Men nu är alltså huvudförhandling, efter ett mycket omfattande utredningsarbete, påbörjad i Helsingborgs tingsrätt.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser