Annons

Mona Sahlin eldade på de skånska socialdemokraterna

Dystra opinionssiffror fungerade som extra tändvätska när partiledare Mona Sahlin eldade upp de Skånska socialdemokraterna i samband med valupptakten i Landskrona.
– Opinionsundersökningar är ingen säker vägledare. Det enda vi vet med säkerhet är att det finns många osäkra väljare, förklarade Mona Sahlin och betonade att månaden före valdagen kommer att ägnas åt att locka väljarna till vallokalerna.
– Soffan är full av osäkra väljare och alla opinionsmätningar visar på en stor tveksamhet, därför är det viktigt att vi gör allt för att övertyga alla osäkra väljare, förklarade hon och drog ner både skratt och applåder när hon förklarade att moderaternas dröm var att locka över så många s-väljare som möjligt.
– Vårt drömmål är att skapa så många jobb som möjligt.
Föra gången Landskrona stod som värd för den Skånska valupptakten var 1994, då var Ingvar Carlsson partiledare.
– Och den gången gick det vägen, vi vann valet och Ingvar blev statsminister. Nu är det dags för en repris, förklarade Anders Karlsson, ordförande i Landskrona arbetarekommun när han hälsade runt 1 500 socialdemokrater från 33 Skånska kommuner välkomna.
Efter uppskattad underhållning av Cabaré Mix var det en laddad Mona Sahlin som slog fast att valet om en månad är ett ödesval.
– Valet handlar om vi ska ha en politik för fler jobb eller fortsatta skattesänkningar, poängterade hon och varnade för en smygande acceptans av en arbetslöshet runt 10 procent.
– Det är siffror som vi aldrig kan acceptera, betonade Mona Sahlin och drog upp de ideologiska skillnaderna mellan den styrande Alliansen och det rödgröna alternativet.
– Förra valrörelsen lovade Reinfeldt att sänka skatterna med 30 miljarder, det blev 100 miljarder. Skattesänkningar som gick ut över våra gemensamma trygghetssystem. Nu vill man fortsätta sänka skatterna på bekostnad av välfärden, konstaterade hon och upprepade tidigare löften om att den bortre gränsen för sjukförsäkringen skall tas bort vid en rödgrön valseger.
– Dessutom skall arbetslöshetskassan återställas till 80 procent och pension beskattas på samma sätt som lön. Sverige har råd med en anständig behandling av människor som drabbas av arbetslöshet och sjukdom.
I Landskrona, där Sverigedemokraterna har ett av sina starkare fästen, gjorde Mona Sahlin klart att hon aldrig kan tänka sig någon form av samarbete med SD.
– Det finns Sverigedemokrater som påstår att Zlatan inte är svensk, men som jag ser det är det Sverigedemokraterna som är en osvensk företeelse, avslutade Mona Sahlin och drog ner kraftiga applåder från Skånska partivänner som inte gav mycket för den senaste Sifo-mätningen.
– Nej, siffrorna ger oss bara råg i ryggen, sa en valarbetare från Bromölla, kommunen där socialdemokraterna aldrig förlorat.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser