Annons

Wrangelska parken vaknar åter till liv Mer mat och dans men ingen politk på Folkfesten Förberedelserna för årets folkfest i Wrangelska Parken är långt gångna. I år ska besökarna aktiveras mer.

På lördag är det dags för årets Folkfest i Wrangelska Parken. Det är för tredje året i rad som festligheterna arrangeras. Mycket kommer att kännas igen men en hel del nyheter står också på schemat.
– Förra året var det mest fokus på scenen och uppträden där. I år kommer vi att försöka aktivera våra besökare mer, säger Eva Ericsson på Oikos som är medarrangör till Folkfesten.
– Från klockan 11 och fram till 17-tiden kommer vi att satsa på familjer och då framför allt barnen. Det blir mycket lek och dans på den stora öppna ytan mitt i parken.

Vid 17-tiden höjs volymen och då är det den yngre generationen som får sitt lystmäte tillgodosett.
– Det kommer att bli musik precis som förra året, säger Pascal Poulsen som varit med alla tre åren.
– Det blir allt från hip-hop och råpunk till reggae och hårdrock, lovar Pascal som inte haft några problem att fixa band.
– Folkfesten har fått så stor genomslagskraft att banden har hört av sig till oss innan vi hunnit gå ut med någon information. Jag har faktiskt inte ringt en enda grupp. Det är de som hört av sig och velat spela.

Annons
 

Julio Saavedra Duarte på Oikos berättar att det inte var alldeles självklart att det skulle bli någon folkfest.
– Det är en annan organisation i Växthuset nu men det var så många som hörde av sig och ville ha en ny Folkfest. Vi hörde oss för med de som är samarbetspartners idag och på den vägen är det, säger Julio och förklarar huvudsyftet med Folkfesten.
– Det är att återta gamla mötesplatser. Just Wrangelska Parken var en stor mötesplats på 50- och 60-talet och vi försöker nu återskapa dessa med den befolkningsstrukturen som finns i området idag.

En annan nyhet för året är att man kommer att försöka få mer matförsäljare till Folkfesten.
– Förra året var det mest vi själv som fixade mat till de som jobbade med festen men i år vill vi även att besökarna ska kunna få sig något till livs och det till en billig peng, säger Eva Ericsson.

Precis som tidigare år kommer det att finnas gott om föreningar som kommer att visa upp sina verksamheter. Några politiska partier kommer dock inte att vara på plats.
– Eftersom det är valår i år och vi är helt partipolitiskt obundna så tog vi beslutet att även Folkfesten ska vara så, avslutar Eva Ericsson.

FAKTA: Följande band spelar på Folkfesten. Jonte G, Sandra Gleerup, Smockad Sten, Storm, Stux of Turbulence, Hoogans Hjältar, Bristles och Lautstürmer (Malmö). Dessutom uppträder dansgruppen Flip da Mix.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser