Annons

Röda korset hjälper översvämningsoffer

Idag och lördagen den 28 augusti kommer Röda Korsets lokalavdelning i Landskrona att ha stor utförsäljning av kläder till förmån för Pakistans översvämningsoffer.
– Vi kommer att sälja ut alla kläder vi har för fem kronor styck, allt för att se till att vi tömmer lagren, säger Roger Gustafsson för Röda Korset, och lovar att det finns kläder för alla smakinriktningar.
– Vi hoppas att Landskronaborna vill hjälpa till att förbättra situationen för de drabbade och vårt mål är att få ihop 20 000 kronor. Pengar som oavkortat kommer att gå till översvämningsoffren.
Försäljningen äger rum i Röda Korsets lokaler på Regeringsgatan 110 och tiderna som gäller är 10-13.

För att ha höjd beredskap inför framtida katastrofer kommer Landskronaavdelningen att utöka sina insamlingar. En väg att få in pengar som man kommer att använda är att samla in så kallade memorabilia, det vill säga samlarföremål med anknytning till kända personer som folk vill betala för. Det kan vara allt från signerade böcker till fotbollströjor och foton med autografer på.
– Vi har börjat så smått och än så länge har vi blivit lovade memorabilias från skidlandslaget. men vi efterlyser fler och hoppas att med medias och allmänhetens hjälp sprida detta, säger Roger Gustavsson.
– Föremålen kommer sedan att auktionera ut och intäkterna kommer att gå till framtida katastrofhjälp.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser