Annons

Danskar och bröllopsgäster invaderar Hamnkrogen på Ven

Hamnkrogen på Ven är den enda restaurangen i Landskrona som blivit poängbedömd i Sveriges ledande restaurangguide, White Guide. Det var i förra årets upplaga som krogen uppmärksammades i kategorin ”Vitt kort i god klass”. I årets upplaga har man inte blivit poängbedömd men guiden tipsar om krogen vilket i sig är mycket prestigefullt.
– Det var oerhört smickrande att bli poängbedömd men vi är inte ledsna för att poängbedömningen uteblev i år. Man vet aldrig när de kommer och dyker de upp en dag när det är fullt tryck så kan det påverka, säger Fredrik Tiitus, krögare på den populära restaurangen.

Fredrik som arrenderar krogen tillsammans med kocken Jonas Östergren berättar om en häktisk sommar.
– Det har varit fantastiskt. Danskar är något vi har mycket av. De ligger ibland i rader i hamnen och får hoppa från båt till båt innan de kommer i land.

Annons
 

Tiitus visar Direkten runt på krogen. På övervåningen är en samlingslokal där bland annat sällskap som firar bröllop brukar huseras.
– Bröllopsfester här är mycket vanligt. I regel äter de nere i den stora salen men sedan går de upp här. Här finns bar och plats för band och stämningen brukar vara på topp. Ett extra plus är att de kan utnyttja takterrassen med utsikt mot den danska guldkusten där solen går ner.

Rundvandringen går vidare till vinkällaren.
– Hit är det inte många som kommer. Här förvarar vi vinerna och en del är av hög kvalité, säger Fredrik Tiitus och håller upp en flaska.
– Denna kostar 12 000 kronor och några sådana om året går det åt.

Fredrik och Jonas har arbetat på krogen i flera år och står inför ett vägval.
– Fram till nu har vi arrenderat krogen och snart går arrendet ut. Ska vi vara kvar här så lutar det åt att vi kommer att försöka köpa loss krogen, säger Tiitus.
– Jonas bor här på ön sedan tidigare men jag bor kvar med min familj på fastlandet och det tar på krafterna. Köper vi stället så blir det nog att vi också flyttar in.


Fredrik Tiitus visar upp några av rariteterna som gömmer sig i Hamnkrogens vinkällare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser