Annons

Anrik Borstahusrestaurang byter ägareEgen företagare i 23 år får räcka

Anrika Erikstorps kungsgård i Borstahusen byter ägare under hösten. Krögarparet Christer och Susanne Tåge har sålt restaurangen efter sju hektiska år.
– Det räcker nu, jag har varit egen företagare i 23 år, säger Christer och summerar de sju åren i Borstahusen och 16 på den tidigare lunchrestaurangen.
– Jag och min fru har diskuterat detta och kommit fram till att ska man göra något annat så får det bli nu, medan vi är friska, säger den 62-årige krögaren som nu väljer att trappa ner. Han kan tänka sig att framöver bara rycka in i köket för att jobba lite extra, när och där det behövs.
– Till somrarna och jularna kanske, vi får se om någon vill ha mig, skrattar Christer som varit köksregionerna trogen sedan han var femton och fick jobb på Teaterrestaurangen.
– Eller så hittar vi något annat, litet, ställe. Men då är man ju där igen!, funderar han över framtiden som han ju hoppas ska innehålla mindre av arbete. Erikstorp har varit ett stort åtagande menar han, det har fört med sig mycket jobb med personal och annat och arbetet fortsatte ofta långt in på kvällarna därhemma. De nya ägarna är ett moget par från Stockholm som flyttat ner, bosatt sig och köpt inkråmet i Tåges bolag.
De kommer att anställa folk; restaurangchef, köksmästare och så vidare, och jag kommer att vara kvar och hjälpa dem igång när de tar över den 1 oktober, menar Christer.
– Och vem vet, kanske kommer jag också att figurera här till jul på något sätt. Jag är öppen för allt, avslutar han, ler och verkar inte orolig över vad framtiden kan komma att bära i sitt sköte.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser