Annons

Flytande trädgårdar, poesi och närodlat Dags för sjunde gillet vid Citadellet

Trädgårdsgillets stolthet är de unika flytande trädgårdarna som olika företag med trädgårdsinriktning skapar på flottar som flyter i vallgraven.
– Elva stycken byggs nu i dagarna och dessa kommer att ligga kvar till onsdag i nästa vecka så att skolorna som då börjat får chansen till en liten utflykt hit med barnen, säger Emeli Zeilon som är samordnare för trädgårdsgillet. Trädgårdsmarknad kommer att anordnas under lördagen, intill Konsthallen, och i år blir det inte bara växter. 39 utställare kommer också att visa upp tomater, honung och annat trädgårdsproducerat i dessa skördetider.
Och i ett samarbete med eleverna på hotell- och restaurangutbildningen kommer stjärnkocken Peter J Skogström att bjuda på vegetariska rätter, tillredda på grönsaker från Rothoffska museikolonin, som serveras på en buffé, berättar Emeli.
”Gröna samtal” med tv-kända Gunnel Carlson och gäster vankas det också under denna dag. För musikalisk underhållning svarar Gaby and the Guns som bjuder på skånsk folkpop i samband med fredagskvällens invigning och sångerskan och multiinstrumentalisten Theresa Andersson från Gotland och New Orleans som gör ett stopp vid Trädgårdsgillet på sin väg till Malmöfestivalen. Theresa står för avslutningskonserten på söndagseftermiddagen. Därutöver kan man njuta av guidade turer i parken, ”grön poesi” med i vallgraven roende bibliotekarier och båten full av poesi, olika skapande verkstäder och mycket mera. Och så ska naturligtvis den flottaste flotten utses genom publikens omröstning.
Årets Trädgårdsgille invigs på fredag, klockan 19.00 och avslutas med konserten klockan 15.00 på söndag. Efter denna delas priset för bästa flotte ut.


Trädgårdsmästaren i Rothoffska kolonin, Lisen Hendeberg, var glad för sin storbrättade hatt när regnet föll under förberedelserna till det sjunde trädgårdsgillet.

Annons
Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser