Annons

Upplagt för ny karneval 2011

Med lite distans till årets karneval sammanfattar de flesta festligheterna med ordet succé. Karnevalsgeneral Olle Larsson hoppas på en ny karneval nästa år.
– Årets karneval var en formidabel succé. Lovorden har haglat och jag är mycket nöjd, säger Olle Larsson till Landskrona Direkt.

Men om det bli Larsson eller någon annan som håller i trådarna i framtiden är oklart.
– Det finns en politisk enighet i frågan och faktum är att det redan finns 500 000 kronor budgeterat för en karneval nästa år, säger Stefan Johansson, tillförordnad stadsdirektör.
– Eftersom Olle Larssons kontrakt gick ut i och med årets fest så kommer vi att gå ut med en ny upphandling. Klart är dock att den som ska arrangera måste ha mycket goda referenser vad gäller arrangemang i karnevalens storleksordning, säger Stefan Johansson.

Annons
 

De som på pappret stått som medarrangör och som är de som tar hand om tivoli, toalettbyar och cykelparkeringar är Landskronas idrottsföreningars samorganisation, LISA.
– Det är klart att vi hoppas på att få vara med även nästa år om det nu blir någon karneval, säger organisationens ordförande Gunnar Nilsson.
– De föreningar som var med och gjorde karnevalen möjlig kommer att få dela på cirka 300 000 kronor för sitt slit och det är mycket välkommet, säger Gunnar Nilsson.

Hur mycket folk som egentligen besökte karnevalen är svårt att uppskatta men från arrangörshåll talas det om 80 000 till 90 000 besökare dagligen.
– Det är omöjligt att säga några exakta siffror men om vi tar ölförsäljningen som ett exempel så kan jag säga att vi sålde dubbelt så många öl i år jämfört med ifjol. Dessutom är det många som arbetet med karnevalen som sagt till mig att det var mer folk än på de tidigare och då känner jag att vi lyckats göra en riktigt bra karneval, säger Larsson men vill inte svara på om han kommer att ansöka om att få arrangera även nästa års fest.
– Nu ska vi först göra en utvärdering av årets karneval. Innan dess vill jag inte säga varken ja eller nej till om jag kommer att ansöka.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser