Annons

Österlénkonstnär ställer ut på Galleri Gamla StadenKonstnären Håkan Berg ställer ut på Galleri Gamla Staden i Landskrona.

Idag 13.00 slår Galleri Gamla Staden upp portarna för en ny utställning. Det är Maglehemskonstnären Håkan Berg som ställer ut i det lilla galleriet på Norra Kyrkogränd.
– Det är fantastiska lokaler att ställa ut i. Med tanke på hur litet här är så går det att visa upp en hel del utan att det känns för mycket. Jag gillar när det är luftigt, säger Håkan Berg medan han tar en paus i upphängningen av sina verk.
– Jag har fått lov att använda pyttesmå spik för att hänga. Jag är inte så förtjust i att hänga min konst i vajrar från lister, inte om det går att undvika. Konstnären håller sig till måleri och screenprint och på den aktuella utställningen är det uteslutande nytt material.
– Mycket är bara ett par tre månader gammalt och om man betraktar ordet konst så får man väl säga att det är nya produktioner.

Exakt vad som kommer att pryda väggarna vet inte konstnären då Direkten besöker.
– Jag har med mig 48 verk och bland dessa väljer jag. Det är viktigt att man får en röd tråd. Vissa tavlor hör ihop och dessa ska hänga tillsammans.

Annons
 

Det är inte första gången Landskronaborna kan ta del av Håkan Bergs konst.
– Jag har varit med på någon eller några samlingsutställningar i Konsthallen tidigare. Men någon egenutställning som denna har jag inte haft här förut.

Vernissagen äger rum idag, lördag mellan klockan 13 och 18.
– Vi har öppet hela helgen och ser fram emot en hel del folk. Vi är stolta över att kunna presentera en så intressant konstnär som Håkan Berg. Jag hoppas att Landskronaborna tar tillfället i akt och kommer och beskådar verken, avslutar Jan-Erik Palm, en av galleriserna.

FAKTA.
Håkan Berg är en aktiv konstnär som har ställt ut i Sverige och 17 andra länder i världen, bland annat i USA, Frankrike och Tyskland. I Sverige har utställningarna varit på bland annat Landskrona konsthall, Helsingborgs museum och 9 gånger Liljevalchs vårsalong i Stockholm. Håkan Berg finns även representerad på Nationalmuseum i Stockholm.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser