Annons

Hovrätten prövar målet If och Zürich mot Landskrona stad

Landskrona stad fick på fredagen besked om att hovrätten kommer att pröva målet mellan försäkringsbolagen If och Zürich och Landskrona stad. Tidigare har Lunds tingsrätt konstaterat att Landskrona stad är skadeståndsskyldig. Domen som kom i slutet av april innebär att Landskrona stad skall betala 58 miljoner i skadestånd till de två försäkringsbolagen If och Zürich. Därtill ska läggas ränta och rättegångskostnader.
– Det känns bra att målet ska prövas även av hovrätten. Det är viktigt att få svar på de frågor som väcktes efter domen i tingsrätten, det vill säga hur en kommun ska handlägga och agera i ärenden av detta slag, säger Torkild Strandberg (FP), kommunstyrelsens ordförande.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser