Annons

Rysk OS-gymnast tränade Landskronaflickor Den ryska OS-gymnasten Evgenia Shnaider har gästat Landskrona och drillat tjejerna i LKGF. Foto: Privat

Under en veckas tid har flickorna som tävlar i Rytmisk Gymnastik i Landskrona Kvinnliga GF haft hjälp av en rysk tränare. Det är Evgenia ”Jenny” Shnaider som varit på besök i Landskrona.

Evgenia har själv varit gymnast och deltog bland annat i olympiska spelen i Atlanta, USA 1996. Dessutom har det blivit både EM, VM och andra stora tävlingar med den ryska truppen. Numera arbetar Evgenia på ett gymnastik center i St. Petersburg. På centret finns det 500 gymnaster och det arbetar 20 heltidsanställda tränare.
– Flickorna i LKGF har fått träna rörelseskolning, styrketräning, handredskapsteknik och fått tips på nya övningar i sina tävlingsprogram, säger Jenny Engdahl från LKGF.
– Från kl. 09.00 på morgonen till kl. 17.30 på kvällen med en paus till lunch har flickorna tränat. Alla deltagande gymnaster har tyckt att det varit roligt, spännande och givande, men alla är jättetrötta, säger Jenny som hoppas på återseende nästa år.
– Vi hoppas kunna genomföra samma träningsvecka nästa sommar och kanske förlänga tiden till två veckor.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser