Annons

Polisstation nära dig

En polisstation nära dig kan bli verklighet för Landskronaborna nästa år. I det reviderade samarbetsavtalet med polisen som kommunstyrelsen beslutade om i går ingår bland annat att en mobil polisstation regelbundet gästar Landskrona.
– Det finns en i Nordvästra Skåne, men den har inte varit i Landskrona tidigare, förklarar kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) som räknar med att polisstationen skall underlätta polisens arbete.
– Erfarenheterna från andra städer år positiva.

Dessutom beslutades om satsningen på volontärer som startade på initiativ av Länspolismästare Carin Götblad i Stockholm redan 2003.
– Polisens volontärer bygger på ideellt arbete bland medborgare, som vill göra en insats för sitt samhälle. Det kan vara pensionärer, arbetssökande, ungdomar som vill bli poliser och andra som ställer upp på sin fritid, säger Torkild Strandberg och rekryteringen kommer att starta redan under hösten. Förutom Landskrona har tre pilotområden hittills tagits ut i Malmö.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser