Annons

Bra sommar utan rekord för campingen Borstahusens camping är ett populärt semesterresemål.

Under en varm och solig julimånad som tangerade rekordsomrarna 1994 och 2006 har också turismen blomstrat och exempelvis Ventrafiken har rapporterat om nytt resanderekord med uppåt 90 000 sålda enkelresor. Vad gäller campingnäringen är dock inga nya rekord i sikte, åtminstone inte lokalt.
– En bra julimånad, men inget fantastiskt, säger Bengt Westerberg som drivit Borstahusens Camping sedan 1974 sammanfattningsvis. Han har visserligen ännu inte fått siffrorna för juli, men meddelar dock att för den vädermässigt betydligt beskedligare junimånaden hade de gått ner ett par procent.

Men att juli bjöd på såväl solsken som tropiska nätter och topptemperaturer på 35 grader i småländska Målilla och 34,5 respektive 34,3 för Hästveda och Lund har alltså inte så stor betydelse.
– Det har inte så stor påverkan. Är det fullt på campingen så är det, och vi brukar faktiskt ha fullbokat här under juli, berättar Bengt Westerberg.
– Är vädret dåligt så märks det främst på våra ”reservplatser” uppe vid Ulkavallen, de brukar inte gå åt i regnväder direkt, säger han.

Annons
 

Att badarna varit talrika vid Campingplatsens brygga och strand märks i alla fall på försäljningen i serveringen och kiosken som uppvisar bra siffror.
– Vi har ju haft bra väder här ända sedan midsommar, jag tror att jag bara kan påminna mig två regniga söndagar, konstaterar Bengt som följt lågtryckens väg runt den skånska västkusten via DMI, när han så smått börjar sammanfatta sommaren.
– Här är bra belagt denna veckan och förmodligen nästa också, sen kommer den verkliga dippen i och med att skolorna börjar runt den 20 augusti.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser