Annons

Jättetanker på Öresundsvarvet Tankern Furevik drog mångas ögon till sig då hon bogserades in till Öresundsvarvet på måndagen. Foto: Viktor Ståhl

På måndagen anlände tankern Furevik till Öresundsvarvet i Landskrona. Det var dock med nöd och näppe som båten fick plats i varvets docka.
– Det är årets bredaste fartyg så här långt och visst var det trångt men det fungerade bra, säger Öresundsvarvets VD Jonas Hansson till Landskrona Direkt.

Fartyget som är 186 meter långt och 31,5 meter brett ska genomgå en ordentlig översyn men några större reparationer är det inte fråga om..
– Fartyget kommer att ligga hos oss en vecka ungefär. Sedan bör allt vara klart, säger Jonas Hansson och blickar framåt.
– Det ser ljust ut. I dagsläget har vi cirka 250 killar som jobbar och av dessa är 80 fast anställda.

Annons
 

Vad gäller hamnen i övrig så är det mindre fartyg som kommer för att lasta och lossa.
– Det har hänt mycket sedan man slutade lasta gödning. Idag ligger båtarna på ett par tusen ton. De längsta fartygen som kommer för att lasta och lossa ligger på cirka tio till tolv tusen ton och är cirka hundra meter långa, säger Milton Johansson på Landskrona Hamn.
– De som ska in i hamnen får vara 190 meter långa och 30 meter breda. Det betyder att Furevik fick dispens eftersom den är bredare. Någon fara är det dock inte. Säkerhetsmarginalerna är stora. Framför allt sedan vi byggde om fyrarna i inloppet, avslutar Milton Johansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser