Annons

Plusjobb kan återinföras

Socialdemokraterna vill vid en valseger återuppta satsningen på plusjobb som Alliansregeringen avskaffade för tre år sedan.
– Den höga arbetslösheten är ett gissel för Landskrona. Det drabbar den enskilde hårt, men urholkar också kommunens ekonomi, förklarar kommunalrådet Niklas Karlsson (S) och tillägger att socialdemokraterna under de kommande fyra åren vill genomföra satsningar med fokus på ungdomar och långtidsarbetslösa.
– Vi vill inrätta ett småföretagarstipendium och utveckla framtidsbranscher som turismen för att skapa fler jobb i Landskrona.
– Vidare vill vi införa en sommarjobbsgaranti för ungdomar och plusjobb med anställning i kommunal eller privat sektor.
Dessutom kommer Vuxen-, arbetsmarknads- och yrkesutbildning att prioriteras. Människors rätt till ett arbete och egen försörjning ska genomsyra allt politiskt beslutsfattande, avslutar Niklas Karlsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser