Annons

Förening ska få fler till valurnan

Föreningen VäL (Vi är Landskrona) startade i våras en kampanj som heter Vi ska rösta! Kampanjen har till syfte att öka röstdeltagandet och påverka så att alla landskronabor som kan också går till vallokalerna.
– Vi vill informera om möjligheten att påverka, att kunna deltaga i vad som händer i vår stad och i vårt land. Demokratin är något som vi måste värna om, säger Rebecka Hinn, projektledare för kampanjen.

På VäLs hemsida presenterar föreningen varje vecka en person som ska rösta och varför han eller hon ska göra så. Den stora satsningen inleds dock först när skolorna startar i slutet av augusti.
– Då är det några veckor till valet och till dess har vi tryckt upp flyers som vi ska dela ut på skolorna. Meningen är att skolbarnen ska ta med sig dessa hem till sina föräldrar.

Annons
 

På dessa flyers står det bland annat hur det går till att rösta.
– Vi hoppas att de vuxna som låter bli att rösta för sin egen skull då i alla fall tänker på sina barns framtid. På baksidan finns det även information om hur man röstar för de som inte har så bra kunskap om hur det går till, säger Rebecka Hinn.

Kampanjen som är helt opartipolitisk har fått stor respons enligt projektledaren.
Jag tycker att vi fått bra skjuts på kampanjen. Inte minst på grund av vår sida på Facebook. Här har vi i skrivande stund drygt 70 medlemmar och siffran ökar hela tiden utan att vi gör någon speciell reklam för den.

Läs mer om Väl – En förening som främjar gemenskap bland landskronabor – http://viarlandskrona.wordpress.com/

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser