Annons

Häktade i kopplerihärva släppta

För två veckor sedan häktades en 58-årig man och en 24-årig kvinna, misstänkta för våldtäkt mot barn samt medhjälp till våldtäkt mot barn. De båda har nu släppts ur häktet men är fortfarande misstänkta.
– När jag tar hela utredningen i beaktan, så kan jag inte hålla de båda häktade på sannolika skäl misstänkta, säger åklagaren Carolina Diaz Bernal och som är den som beslutat att häva häktningen.
– De är dock fortfarande aktuella i utredningen men nu skäligen misstänkta vilken är den lägre graden.

Det var i början av juli månad som polisen började nysta upp en invecklad härva om människorov och prostitution med minderåriga i Landskrona. Bland annat så var en 13-årig och en 16-årig flicka inblandade. I samband med detta greps de båda misstänkta och har suttit i fängsligt förvar sedan dess, fram till i fredags då de släpptes.

Annons
 

Utredningen fortsätter och är invecklad. Åklagaren vill inte svara på några frågor kring utredningsarbetet.
– Det är alltid komplicerat att utreda brottslighet där unga människor är inblandade.

Då Landskrona Direkt frågar om fler är inblandade samt om åklagaren vet vilken geografisk utsträckning verksamheten ska ha haft så lägger hon locket på.
– Det kan jag inte svara på idag. Det enda jag kommenterar är att utredningen pågår och att de två som släppts ur häktet fortfarande är misstänkta och därmed aktuella i den fortsatta utredningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser