Annons

Stefan Jarl gästar Film på Hven

Nästa lördag, den 7 augusti, arrangeras för fjärde året i rad Film på Hven och årets gäst är Stefan Jarl. Det är ett gäng filmentusiaster som arrangerar en filmdag varje år på Konstnärsgården Marielund.
– Vi bygger en biosalong i konstnärsgårdens lada och kommer i år att visa Stefan Jarls film Underkastelsen, säger initiativtagaren Björn Larsson.
– I alla sina filmer har Stefan Jarl med stor inlevelse och kärlek skildrat människan i förhållande till samhället och natur. Underkastelsen handlar om det hot vår kemihantering utgör och filmen anser han vara sin viktigaste film någonsin.

Årets tema är Människa och Miljö.
– Jag tycker att det är en perfekt plats att ta upp temat på. Förutom att filmen visas kommer vi att ha en diskussion i ämnet ute i trädgården i samband med visningen.

Annons
 

Tidigare gäster har varit Jan Troell, Roy Andersson och Nahid Persson. Det är alltså stora personligheter som gästar Film på Hven.
Trots detta så vill inte initiativtagaren dra för höga växlar på evenemanget.
Det är ingen förening som ligger bakom. Vi har funderingar på att en dag kanske ha en filmfestival men vi vill testa först och det har vi gjort i tre år, säger Björn Larsson och skrattar.

Det råder dock ingen tvekan om att initiativtagaren vill locka mycket folk till ön
– Missförstå mig inte. Jag vill inget hellre än att folk från fastlandet ska hitta hit och vara med. Det är jättekul och jag tror att många skulle bli glatt överraskade över såväl arrangemanget som den fantastiska plats vi har det på, avslutar Björn Larsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser