Annons

Dags för fjortonde Thulinträffen

Evenemangen avlöser varandra inne på Citadellområdet, efter storsuccén med Winnerbäckkonserten för två veckor sen är det nu dags för det traditionella veteranbilsmötet Thulinträffen. Intiativtagaren som varit med på hela resan är bilentusiasten Evert Lundgren.
– Jag och några till började med de här träffarna ute i Saxtorp och då samarbetade vi med Landskronakarnevalen, berättar han.
– Då körde vi i kortege in till stan och anlände lagom till att gudstjänsten slutade vid Gamla kyrkans grund. Prästen, som var motorintresserad, brukade uppmana församlingen att vända blickarna mot gatan då vi rullade förbi, i stället för upp mot skyn, skrattar Evert åt de tidiga minnena.
– Det var roligt på den tiden också, bland annat fick vi tag på tanterna som brukat jobba på den gamla motorcykelbanan i Saxtorp, och fick dessa att breda smörgåsar för glatta livet.

Men numera håller man alltså till inne på slottsområdet, där deltagarna campar, fordonen ställs upp och prisutdelning för de bästa ekipagen äger rum på lördagen.
– Detta är en underbart fin plats och det är roligt att visa upp Landskronas bästa sidor för alla besökare, menar Evert.

Annons
 

Årets tema är veteranmässiga utryckningsfordon och totalt väntas ungefär 450 stycken deltaga.
– Fler ska det inte vara, då blir det för trångt och det finns inte plats att öppna bildörrarna och så vidare, vet den rutinerade motorentusiasten. Men, vad är då egentligen en veteranbil?
– Egentligen ska en sådan vara minst 30 år, men vi har vänt lite på begreppen, berättar Evert.
– Det väsentliga är att de som deltar är motorintresserade. Förr hatade vi till exempel ombyggda bilar, men varför ska man göra det? Ungdomarna som håller på med sådant är intresserade och lägger kanske ner mest jobb av alla, menar han.

Själv äger han ett par gamla A-Fordar som tillsammans med bland andra några gamla motorcyklar från Polismuseet i Stockholm visade upp sig på stadens gator under fredagskvällens ”cruising”. Under lördagen är evenemanget inne på det vackra Citadellområdet öppet mellan klockan tio och sjutton, och prisutdelning, bland annat för mest tidsenlig klädsel, blir det klockan 16.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser