Annons

Taxibråk under uppsegling?

Sedan en tid tillbaka råder det konkurrens på taximarknaden i Landskrona. Taxi Landskrona AB är inte längre ensamma att bedriva verksamhet i staden. Sverigetaxi har börjat köra i Landskrona och nu har det uppstått en konflikt som kan leda till rättsliga åtgärder.
– Vi har inget emot konkurrens. Tvärtom, säger Nicklas Kvist på Taxi Landskrona och berättar vidare.
– Men det ska ske med justa medel. Sverigetaxi hette tidigare Helsingborgstaxi men har byt namn. Och nu när de marknadsför sig så skriver de ”Sverigetaxi som det numera heter” tror många att det är Taxi Lanskrona som bytt namn.

Det Landskronabaserade företaget har låtit jurister titta på marknadsföringen och troligtvis kommer ärendet att avgöras i rätten.
– Våra jurister tycker att det är falsk marknadsföring och de håller som bäst på att förbereda sig för åtgärder, säger Nicklas Kvist. Kunderna märker inte så mycket av det som händer och det beror till stor del på att chaufförerna inte är inblandade.
– Vi försöker hålla god ton. Några bråk mellan chaufförer existerar inte och kommer inte att göra. Det här är en fråga för företagsledningarna i de båda bolagen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser