Annons

Haldex delas upp på börsen

Haldex består av tre divisioner divisioner – Commercial Vehicle Systems, Hydraulic Systems och Traction Systems – varav Haldex Brake ingår i den förstnämnda. Denna division ligger i Landskrona precis som Traction Systems. Utåt är de olika företag men på börsen är det bara Haldex AB som är representerat. Haldex Styrelse kommer dock att föreslå en uppdelning av bolagets divisioner då det är dags för årsstämma till våren 2011.
– Styrelsens samt ledningens bedömning är att uppdelningen i tre separata börsnoterade bolag kommer att tillföra aktieägarna ett långsiktigt mervärde. Den fokuserade strategin har gett resultat och alla tre divisioner har nu uppnått sådan storlek och lönsamhet att de kommer ha bättre förutsättningar som självständiga börsnoterade enheter, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser