Annons

Centersatsning mot Landskronas kommunfullmäktige ”Alliansens gröna röst” som de kallar sig laddar upp i trädgårdsmiljö inför valet.

Partiets organisatör Sven-Olof Birgersson är förhoppningsfull när det gäller att ta mandat i höstens kommunalval.
– Vi ska tillbaka, vi har nya krafter och har genomfört en föryngring och det finns mycket som talar för att vi ska klara detta, menar han.

Våren har ägnats till att i studiecirkelform ta fram det politiska handlingsprogrammet och huvudtemana där är två: jobb och företagande och klimat och miljö.
– I det första temat ingår också skolan, säger Ylva Nordberg som är partiets förstanamn på valsedeln.
– Den goda skolan, som ger de kunskaper som är nödvändiga för att klara sig, är grundförutsättningen, menar hon och Centerpartiet sätter upp som mål att färre grundskoleelever än riksgenomsnittet ska lämna skolan i Landskrona med icke godkända betyg.

Annons
 

Vad gäller bostäderna vänder man sig bland annat mot Treklöverns byggsatsningar.
– Man vill bygga bostäder på Campingplatsen, Ulkavallen och golfbanan, men jag vet ingen annan kommun som bygger på grönområden, allrahelst när vi har gammal industrimark som står oanvänd, säger Ylva Nordberg.
– Grönområdena är stadens stora fördelar och de måste vi behålla.

Andranamnet Sven Svederberg, läkare till professionen, intresserar sig främst för miljö- och hälsofrågor.
– Vi skulle vilja utveckla Landskrona till en koldioxidneutral kommun där det inte förbrukas mer resurser än vi producerar, säger han vill samtidigt undersöka möjligheterna för ännu en trådbusslinje.
– Trådbussar är ekologi, och Landskrona är mig veterligen unikt med dessa bussar.
Han tror sig också med ett politiskt mandat i ryggen kunna få gehör för sina tankar om en husläkare som ”spindeln i nätet” med ansvar för patienterna på de kommunala boendena, när det gäller hälso- och äldrevården.

Trea på listan är Ann-Lois Nilsson som i egenskap av småbarnsförälder vill se en satsning på trygghet.
– Vi behöver ”bygga bort” otrygga platser och få till flera närpoliser, så att folk vågar släppa ut sina barn på stan när de blir större, menar hon.

– Dessa tre toppkandidater representerar Glumslöv, Ven och Häljarp och kommer att profileras på det viset i valkampanjen, säger lokale partiordföranden Ingvar Larsson.
– Och kommer åtminstone dessa in i fullmäktige så blir vi jätteglada, menar han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser