Annons

Partytält ska locka ungdomarInträde på prov för att slippa spara

Idag drar årets karneval igång i Landskrona. En av nyheterna är att man upprättat ett partytält på Kasernplan. Nytt är också att det kommer att kosta pengar att gå in.
Efter scenen på Rådhustorget så är partytältet den dyraste anläggningen. Hade vi inte tagit 20 kronor i inträde så hade vi fått spara in på något annat och det ville vi inte, säger Sebastian Swärd på karnevalsbolaget.
Tältet som främst riktar sig mot den yngre publiken är till största delen Sebastians idé.
– Jag tyckte att det saknades något för de yngre på karnevalen. Därför kontaktade jag de ansvariga och de lät mig få vara med att arrangera och på den vägen är det.
I tältet är det främst Lazee och Björn Rosenström som är dragplåster men Sebastian vill gärna slå ett slag för dansgolvet.
– Vi kommer att köra nattklubbsstuk efter liveuppträdandena och jag tror att det kommer att bli hett på dansgolvet med tanke på de duktiga DJ:ar vi engagerat.
För att sprida nyheten om partytältet delar man ut så kallade flyers.
– Vi var i Helsingborg och delade ut igår och idag och i morgon är det Lund och Malmö som gäller. Under själva karnevalen kommer vi att dela ut i Helsignborg igen, plus här i Landskrona såklart, säger Sofie Schildt som ansvarar för utdelningen tillsammans med Dessie Andreasson.
– Det här är kul. Vi fick jobbet via karnevalens facebook-sida.
En annan nyhet på karnevalen kommer att synas i hamnen vid Stadshuset.
– Vi har fixat så kallad funballs, säger Jonas Stoltz på karnevalsbolaget och förklarar.
– Det är som en stor badboll som man kan hoppa in i och sedan gå på vattnet.
Förutom alla artister så betyder knallestånden mycket för många karnevalsbesökare.
– Vi kommer att ha knappt 100 knallar i år och det är rekord. I alla fall så länge vi hållit på med karnevalerna, säger Jonas Stoltz.
– Sen får vi se om det dyker upp några nya prylar hos knallarna. Det brukar det göra. Kanske det rent av är någon som kommer att sälja vuvuzelor?

Tivoli är något som också hör Karnevalen till och precis som tidigare så blir det två stycken. Ett stort på kasernplan och ett mindre vid Sofia Albertina Kyrka.
–Vi har fem eller sex åkattraktioner för de yngre barnen vi kyrkan och åtta större och sex mindre åkattraktioner här på Kasernplan, säger Bengt Andersson som drivit Bengts tivoli sedan 70-talet. Varje år försöker Andersson få till en nyhet, så också i år.
– Det är ett lustigt hus och sådant gillar barnen men några spektakulära åkattraktioner blir det inte, säger Bengt som dock älskar stora berg- och dalbanor.
– Jag var i USA i våras och åkte några riktiga berg- och dalbanor. Det var en i Tampa som var en riktig höjdare.

Annons
 


Bengt Andersson framför årets tillskott på tivolit.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser