Annons

Karnevalsvädret 2010, hur blir det? Är Hans Lehrecke på jakt efter bläckfiskar månde?

Det finns de som spår väder i kaffesump. Andra spanar in bläckfiskar. Direktens väderguru Hans Lehrecke går dock betydligt mer vetenskapligt till väga när vi ber honom berätta om karnevalsvädret.

Statistiskt sett är förutsättningarna för en ur vädersynpunkt fin karneval goda.
– Tiden 15-17 har varit varm under min mätperiod. Vädergudarna har speciellt mellandagen varit hänsynsfulla med nederbörd, menar Lehrecke.

Annons
 

Här följer medeltemp. med chans för regn i parentes:
den femtonde: 18.2 (40.9%),
den sextonde 18.0 (27.3)
samt den sjuttonde 17.7 (31.8).

Temperaturen ligger alltså över månadsnittet på 17 grader.
– Mellandagen har haft en förmåga att vara säkrast och jag undrar om det inte blir så i år.

Under 2000-talet har temperaturen varit direkt hög med undantag av 00 och 04 men även då var det hyggligt. Följande maxtemp. presenterar Lehrecke för de tre dagarna:
03 (28, 27, 28)
06 (25, 25, 28)
09 (27, 27, 28)

Chansen att det skall vara uppehållsväder alla dagar är 41% samt att det högst skall regna under en dag är 72%. Observera att det så här års ytterst sällan är fråga om dagsregn utan att nederbörden ofta kommer i form av skurar.

I år har sommarn bitit sig fast ordentligt och det enda som kan störa är åskskurar, var de nu tänker hamna. Endast 86 och 04 har det kommit skvättar varje dag. Vill den ärade läsaren svalka sig, så erbjuder åtminstone Sundvik 24-gradigt vatten. Det skall jämföras med rekordåret 97, då havstemp. vid denna tid låg på 22 för att sedan i augusti sticka iväg till 25.5.
– Jag kan trösta och lova läsaren att det inte blir en upprepning av vädret under Lundakarnevalen 46, då regnet stod som spö i backen hela dagen, säger vädergurun och avslutar.
– För att smälta alla intryck och upplevelser under karnevalsbesöken, rekommenderar jag ett besök på IP på söndag kl.16 , då stadens BoISare tar emot Väsby . De behöver allt stöd för att klättra upp mot toppen. Till slut önskar jag den käre läsaren att Du får en karneval med både angenämt fysiskt som andligt klimat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser