Annons

Haldex säkrar miljardorder

Haldex har säkrat en order på en ny generation skivbromsar till SAF Holland, en global tillverkare av släpvagnsaxlar och luftfjädringssystem. Det totala ordervärdet beräknas uppgå till cirka 1 000 MSEK över en femårsperiod. Ordern kommer också att generera leveranser till eftermarknaden under åtskilliga år. Bromsarna kommer att tillverkas i Haldex fabrik i Landskrona och leveranserna startar 2011.
Detta är ett genombrott för vår verksamhet för skivbromsar, säger Haldex koncernchef Joakim Olsson till Landskrona Direkt.
– Våra erfarenheter av tidigare skivbromssystem har i kombination med ny teknik möjliggjort en konstruktion som är mycket attraktiv för krävande kunder.

Om fler kommer att anställas är oklart i dagsläget.
– De jobben som är på Landskronafabriken är i alla fall säkrade. Vi hoppas att denna ordern ska få fart på marknaden och att fler kunder anmäler sitt intresse och då kan det mycket väl bli fråga om nyanställningar, avslutar Joakim Olsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser